nieuws
De drie principes van Miele: kwaliteit, klanttevredenheid en design
Om de claim 'Er is geen betere' waar te kunnen maken, steunt Miele op drie onwrikbare principes.
1. Kwaliteit
Strenge testprocédés zijn in dit Duitse familiebedrijf traditie. Alle 5.000 wasmachines die wekelijks de fabriek verlaten, worden daaraan voorafgaand al een keer gebruikt. Elke was- en droogtrommel wordt met het menselijk oog gecontroleerd.

2. Klanttevredenheid
Zuinigheid en onverslijtbaarheid compenseren de reputatie van Miele als een duur merk. Juist nu in de recessie, gaan mensen op zoek naar producten die lang meegaan. Dat die levensduur niet zorgt voor een grote vervangingsvraag, is voor Miele geen probleem: een tevreden wasmachineklant wil ook graag een vaatwasser van hetzelfde merk.

3. Design
Het ontwerp is steeds meer speerpunt geworden. Ook wordt geprobeerd met zo'n vijftig 'Miele Galeries' in hoofdsteden overal ter wereld de beleving van het merk te vergroten. En vergeet niet dat Miele een scherp oog heeft voor nationale gebruiken: een oven in China heeft andere instellingen dan die in Duitsland. 

Miele is natuurlijk niet het enige merk dat met het motto 'Alles kan altijd beter' grote successen boekt. Neem Subway, dat wereldwijd nu meer filialen heeft dan McDonald's. Het geheim? Waar de Mac alleen aast op toplocaties (vooral aan de snelweg) is er voor Subway geen plek te gek, getuige een autoshowroom in Californië, een dierentuin in Taiwan of een rivierschip in Duitsland. Ook de claim 'het gezonde alternatief' is een gouden greep gebleken. 

Ook Lego is een mooi voorbeeld van een succesrijke bedrijfsfilosofie. In tien jaar tijd zette de Deense speelgoedfabrikant een miljoenenverlies om in een winst van een half miljard euro. Dat begon met het besluit om al het randgebeuren van de hand te doen (geen Legoland-pretparken meer) en de aandacht volledig te richten op de wensen van de klant. Het topmanagement vloog de wereld rond om met kinderen te praten. En er kwamen kindertestpanels en evenementen om kinderen het merk te laten beleven.

(Bron: Peter Boerman Management Team en Kluwer Management).

Kijk ook op youtube.com/watch?v=XECqTU1z_AM en thinkers50.com.
Overzicht
MIJN DOWNLOADS SIGMA BASE
|
Downloads: 48
Sturm, Mw. R.| 2001
Downloads: 137
Proceskwaliteit
Maas, ir. J.G.V.|
Downloads: 167
Arbozorg, algemeen, integ...
Does, prof. dr. R.J.M.M. | Trip, dr. A| 2003
Downloads: 875
proefopzetten
Redactie Sigma| 2003
Downloads: 108
Algemeen
Inlogprocedure
De base is tijdelijk vrij toegankelijk
Aanmelden voor
Tweewekelijks nieuws en tips voor kwaliteitsprofessionals.
Klik hier voor een gratis abonnement.
9e Jaarcongres Procesmanagement
De veranderende omgeving vraagt om een groot aanpassingsvermogen van de procesmanager en voor de organisatieprocessen. Ga de grote uitdagingen aan om maximaal te presteren!
  • Behoud uw focus en verzand niet in nieuwe tools en ontwikkelingen
  • Maak optimaal gebruik van Lean Management
  • Speel met Big Data flexibel, snel en adequaat in
  • Minder regels - grotere mate van efficiency? 
  • Voeg optimale waarde toe aan uw processen
Profiteer nu van de vroegboekkkorting tot 22 september!