nieuws
Hoe verkoopt ú kwaliteit?
In zijn rol als CEO van de American Society for Quality (ASQ) reist Paul Borowski de wereld rond om workshops te geven. Vrijwel overal krijgt hij ongeveer dezelfde vraag: hoe 'verkoop' ik 'kwaliteit' aan mijn baas of directie?
Menig kwaliteitsprofessional worstelt ermee: hoe overtuig je het seniormanagement van het belang van kwaliteit als essentieel onderdeel van het streven naar uitmuntende prestaties, concurrentiekracht, groei, duurzaamheid, overleving?

Het is een vraag die elke keer weer opduikt als de ASQ de Futures Studies - studies over de ontwikkeling van kwaliteit die sinds 1995 verschijnen - publiceert. Het zijn beleidsstukken met meestal drie componenten: de belangrijkste krachten achter de ontwikkelingen, de mogelijke scenario's waarmee de ontwikkelingen zich manifesteren, en de implicaties voor organisaties en kwaliteitsprofessionals. En ook de implicaties voor ASQ natuurlijk, want ook ASQ moet kwaliteit verkopen.

Het is ook een vraag die sinds jaar en dag al gesteld wordt door de kwaliteitsgemeenschap. Moet je kwaliteit vertalen in de taal waar het topmanagement goed in is, (de taal van het geld) dus in termen van oorzaak-en-gevolg relaties tussen (gebrek aan) kwaliteit en financiële resultaten? Moet je rekening houden met culturele verschillen als je je opwerpt als ambassadeur van kwaliteit of kun je overal hetzelfde verhaal kwijt? Versta je onder kwaliteit hetzelfde als de toehoorders?
Kwaliteit, prima natuurlijk, maar kwaliteit van wat of van wie? In hoeverre is je eigen kwaliteit als kwaliteitsprofessional mede bepalend?
Het zijn allemaal vragen die het een heel complexe zaak maken, een kwestie van hard werken en diep nadenken en ook een kwestie van integriteit.

(Bron: ASQ, 12 maart 2012). Hier vindt u ook de reactie van uw (veelal) Amerikaanse collega´s. 

En hoe verkoopt u kwaliteit? Deel uw mening, geef hieronder uw reactie.
Overzicht
MIJN DOWNLOADS SIGMA BASE
Toxopeüs, S.| 1998
Downloads: 569
ontwikkelen, Proceskwalit...
Ham, J. van der| 2014
Downloads: 307
Kwaliteitscongres 2014 'K...
Koolwijk, F.J.C.M. van| 2005
Downloads: 66
Persoonlijke kwaliteit, v...
Kemper, Wendy | Schellekens, Dionne| 2012
Downloads: 169
De toekomst van kwaliteit
Adkins, T.| 2009
Downloads: 42
Management accounting &am...
Inlogprocedure
De base is tijdelijk vrij toegankelijk
Aanmelden voor
Tweewekelijks nieuws en tips voor kwaliteitsprofessionals.
Klik hier voor een gratis abonnement.
Collegetour Navigeren in Verandering
Verandering… het is er gewoon. Hoe geeft u hier richting aan? Als u aansluit bij wat mensen al doen en wat ze beweegt is veranderen heel natuurlijk. Vanaf 5 november delen zeven bevlogen organisatie- en veranderexperts in zes dagen hun visie met u. U krijgt inzicht in nieuwe inspirerende manieren van organiseren en veranderen en weet voortaan de theorie en praktische ervaringen te verbinden.
 
Volg zelf de hele tour of wissel af met uw collega's.