nieuws
Hoe verkoopt ú kwaliteit?
In zijn rol als CEO van de American Society for Quality (ASQ) reist Paul Borowski de wereld rond om workshops te geven. Vrijwel overal krijgt hij ongeveer dezelfde vraag: hoe 'verkoop' ik 'kwaliteit' aan mijn baas of directie?
Menig kwaliteitsprofessional worstelt ermee: hoe overtuig je het seniormanagement van het belang van kwaliteit als essentieel onderdeel van het streven naar uitmuntende prestaties, concurrentiekracht, groei, duurzaamheid, overleving?

Het is een vraag die elke keer weer opduikt als de ASQ de Futures Studies - studies over de ontwikkeling van kwaliteit die sinds 1995 verschijnen - publiceert. Het zijn beleidsstukken met meestal drie componenten: de belangrijkste krachten achter de ontwikkelingen, de mogelijke scenario's waarmee de ontwikkelingen zich manifesteren, en de implicaties voor organisaties en kwaliteitsprofessionals. En ook de implicaties voor ASQ natuurlijk, want ook ASQ moet kwaliteit verkopen.

Het is ook een vraag die sinds jaar en dag al gesteld wordt door de kwaliteitsgemeenschap. Moet je kwaliteit vertalen in de taal waar het topmanagement goed in is, (de taal van het geld) dus in termen van oorzaak-en-gevolg relaties tussen (gebrek aan) kwaliteit en financiële resultaten? Moet je rekening houden met culturele verschillen als je je opwerpt als ambassadeur van kwaliteit of kun je overal hetzelfde verhaal kwijt? Versta je onder kwaliteit hetzelfde als de toehoorders?
Kwaliteit, prima natuurlijk, maar kwaliteit van wat of van wie? In hoeverre is je eigen kwaliteit als kwaliteitsprofessional mede bepalend?
Het zijn allemaal vragen die het een heel complexe zaak maken, een kwestie van hard werken en diep nadenken en ook een kwestie van integriteit.

(Bron: ASQ, 12 maart 2012). Hier vindt u ook de reactie van uw (veelal) Amerikaanse collega´s. 

En hoe verkoopt u kwaliteit? Deel uw mening, geef hieronder uw reactie.
Overzicht
MIJN DOWNLOADS SIGMA BASE
Lap, Mw. drs. H.H.M.| 1997
Downloads: 289
Basisvaardigheden, HRM, a...
Veen, H. van| 1999
Downloads: 199
Kwaliteitssoftware
Beerepoot-Sangen, mevr. ir. Y.G.M.|
Downloads: 334
productinformatie
Kooijman, dr.ir. J.M.|
Downloads: 42
levensmiddelenindustrie
Blauw, dr.ir. J.N. | Zaaijer, ir. J.|
Downloads: 232
benchmarking, missie en v...
Inlogprocedure
De base is tijdelijk vrij toegankelijk
Aanmelden voor
Tweewekelijks nieuws en tips voor kwaliteitsprofessionals.
Klik hier voor een gratis abonnement.
Het Nieuwe Vergaderen:
Donderdag 2 april - Utrecht
Krijg vernieuwende ideeën en inzichten om effectiever, efficiënter en kostenbesparend te vergaderen. De technieken en strategieën die tijdens deze training de revue passeren zorgen ervoor dat u instrumenten en mogelijkheden (ideeën) aangereikt krijgt om de vergadertijger te temmen.